شنبه، 15 بهمن 1390بزرگترين ساندويچ دنيا قبل از ثبت رکورد خورده شد!!![]()
به گزارش روييتر از تهران روز جمعه 14 بهمن ماه در حالی که تمام شرایط برای ثبت رکورد بزرگترين ساندويچ دنيا در پارک ملت تهران فراهم شده بود قبل از اندازه گيری توسط نمايندگان کتاب رکوردهای "گينس " اين ساندويچ غول آسا توسط مردم خورده شد!!در تهيه اين ساندويچ 1500 متری 700 کيلو گوشت شتر مرغ و 700 کیلو گوشت مرغ مورد استفاده قرار گرفته بود. اما در حالی که نمايندگان کتاب رکوردها در حال اندازه گيری اين ساندويچ بودند ازدحام تماشاگران و آشفتگی ناشی از آن باعث شد که ظرف چند دقيقه اين رکورد توسط مردم خورده و ناپديد شود. البته تهيه کنندگان ساندويچ با ارسال فيلم های اين ساندويچ 1500 متری برای دفتر "گينس " امیدوارند اين رکورد کماکان به نام ايران ثبت شود ، هر چند اصل مدرک خورده شده است!!
جمعه، 25 شهریور 1390درگیری طرفداران استقلال ( تاج ) و پرسپوليس در سال 1349یک شنبه، 20 شهریور 1390سرگذشت جالب یک لغت: استکان![]()
در پس اکثر لغات و اسم ها فلسفه ی جالبی نهفته است.
چرا "استکان"؟؟ در زمانهای قدیم هنگامیکه هندوها با کشورهای عربی مراوده تجاری داشتند برای نوشیدن چای به همراه خود پیالههایی را به این کشورها خصوصا عراق و شام قدیم آوردند که در آن کشورها به بیاله معروف شد.پس از آن اروپاییانی که برای تجارت به کشورهای عربی سفر میکردند چون در کشورشان از فنجان برای نوشیدن چای یا قهوه استفاده میکردند هنگام بازگشت به کشورشان این پیالهها را به عنوان یادگاری میبردند و آن را East Tea Can می نامیدند. " ظرف چای شرقی" به تدریج این کلمه به کشورهای شرقی بازگشت و در آنجا متداول شد. جمعه، 21 مرداد 1390نخستين مالک شناسنامه ايران: فاطمه ايرانی![]()
در ایران، نخستین مجموعه رسمی ثبتاحوال در سوم دی ماه 1297 به عنوان بخشی از بلدیه تاسیس شد و نخستین سند ولایت یا همان شناسنامه هم در همین تاریخ برای فردی به نام «فاطمه ایرانی» در تهران به ثبت رسید.
نخستین سند هویتی ایرانیان خارج از کشور در اسفند ماه 1308 در شهر بمبئی به نام «عبدالحسین سپنتا» صادر شد. سپنتا همان کسی است که بعدها نخستین فیلم ناطق ایرانی با عنوان «دختر لر» را ساخت. اگر چه در ایران انتخاب نام خانوادگی از سالهای انقلاب مشروطه در میان قشر روشنفکر جامعه رواج یافته بود، اما با پایان یافتن جنگ جهانی اول و در سال 1304، واحد زیرمجموعه بلدیه به «اداره» ارتقا یافت و عنوان «احصائیه» برای آن انتخاب شد. پس از آن و در زمان سلطنت رضاشاه، در سال 1313 با تصویب قانون مدنی، استفاده از القاب گذشته منسوخ و انتخاب نام خانوادگی برای کلیه اتباع ایران اجباری شد. در این دوران، افرادی به عنوان مامور ثبت به مناطق مختلف فرستاده میشدند تا نام خانوادگی برای هر طایفه مرجع قانونی داشته باشد. گزینش نام خانوادگی نیز، معمولا از چند روش پیروی میکرد که یکی از آنها پیشه نیاکان در یک قوم است. محل اسکان قوم و نام یا شهرت بزرگ خاندان (پدر، پدربزرگ، جد)، از دیگر شیوههای متداول انتخاب نام خانوادگی بوده است. گاهی هم یک نام خانوادگی بر اساس شغل یا حرفه (همچون صراف، جواهریان، پزشکزاد) یا یک ویژگی بدنی یا فیزیکی (خوشچهره، قهرمان) بازمیگشت. در نهایت و با تصویب قانون مدنی کشور در سال 1313 ثبت نام خانوادگی نیز، اجباری شد. بر اساس قانون، سرپرست خانواده باید برای خانواده خود نامخانوادگی انتخاب میکرد و نام خانوادگی تخصیص یافته از سوی وی به سایر افراد خانوادهاش هم اطلاق میشد. و از آن زمان تاکنون بیش از چهار نسل از ایرانیان به این نامهای خانوادگی خوانده میشوند. «محمدی» فراوانترین نام خانوادگی و «محمد» و «فاطمه» فراوانترین نامها اسماعیلی درباره فراوانی نام خانوادگی در کشور، به ایسنا گفت: برابر اطلاعات پایگاه جمعیت کشور بیشترین فراوانی نامهای خانوادگی به ترتیب «محمدی» با 750 هزار عنوان، «حسینی» با 50 هزار عنوان، «احمدی» با 470 هزار عنوان، «کریمی» با 352 هزار عنوان، «موسوی» با 505 هزار عنوان، «جعفری» با 300 هزار عنوان و «قاسمی» با 270 هزار عنوان است. به گفته مدیرکل اسناد هویتی سازمان ثبت احوال کشور، بیشترین فراوانی نام از ابتدا تاکنون برای مردان به ترتیب محمد، علی، حسین، مهدی، حسن، رضا، محمدرضا، علیرضا، احمد و عباس و برای زنان فاطمه، زهرا، مریم، معصومه، زینب، سکینه، رقیه، خدیجه، لیلا و مرضیه بوده است. منبع چهارشنبه، 19 مرداد 1390پیدا کردن مدل گوشی افراد از روی شماره موبایل آنها![]()
فرض کنید شماره تلفن یک فرد را در اختیار دارید و دوست دارید بدانید گوشی وی ساخت کدام کارخانه است و مدل دقیق گوشی او چیست. شاید در نگاه اول چنین چیزی ممکن نباشد، اما در صورتی که شماره مورد نظر شما «ایرانسل» یا «همراه اول» باشد به سادگی چنین کاری امکان پذیر است. تنها لازمه این کار نیز دسترسی به اینترنت است. در این ترفند قصد داریم به معرفی پیدا کردن نوع گوشی افراد مختلف از روی شماره تلفن همراه آنها بپردازیم.
خطوط «ایرانسل» برای پیدا کردن نوع گوشی شماره های «ایرانسل» کافی است به آدرس اینترنتی http://92.42.49.87:8080/mtn_ir-mt-web-portal مراجعه کنید. سپس شماره تلفن همراه مورد نظر را با پیش شماره و بدون صفر وارد کنید و روی دکمه «مرحله بعد» کلیک نمایید (به عنوان مثال ۹۳۵۰۰۰۰۰۰۰). در صفحه بعد، کارخانه و مدل گوشی این شماره را خواهید دید. خطوط «همراه اول» برای پیدا کردن مدل گوشی شمارههای «همراه اول» نیز کافی است به آدرس http://78.38.243.104:8080/mcci-mt-web-portal مراجعه کنید. شماره تلفن همراه را با پیش شماره و به همراه کد ۹۸ و بدون صفر وارد کرده (ترفندستان) و روی دکمه «مرحله بعد» کلیک کنید (به عنوان مثال ۹۸۹۱۲۰۰۰۰۰۰۰). در صفحه بعد، کارخانه و مدل گوشی این شماره موبایل را مشاهده خواهید کرد. این دو صفحه در اصل برای دریافت خدمات دیتا راه انداری شدهاند اما چنین استفاده ای نیز میتوان از آنها کرد. منبع جمعه، 14 مرداد 1390زنده کردن باتري هاي مرده لپ تاپ ، به روشي اعجاب انگيز!![]()
باتري هاي معمولي لپ تاپ نيز همانند ساير وسايل الکترونيکي براي خود عمر مشخصي دارند. اين باتري ها معمولأ پس از 1 تا 2 سال کار مداوم ، کارايي اصلي خودشان را از دست ميدهند و در نهايت تنها ميتوانند 10 تا 15 دقيقه شارژ خود را حفظ کنند. در صورتي که باتري لپ تاپ شما نيز به اين بلا دچار شده است پيش از هر اقدام ديگري دست نگاه داريد و اين ترفند واقعأ اعجاب انگيز با روشي اعجاب انگيزتر را بر روي باتري خود را اعمال کنيد! چرا که با اين کار ميتوانيد جان دوباره اي به باتري ببخشيد و به نوعي آن را احيا کنيد ، چرا که مجددأ باتري ميتواند 1 الي 2 ساعت شارژ خود را نگه دارد و ديگر نيازي به پرداخت هزينه اضافي نداريد.
براي اينکار ، روش کار را بدون ترس و واهمه انجام دهيد! کافي است باتري را به مدت 14 الي 15 ساعت در داخل فريزر قرار دهيد! تا باتري لپ تاپ شما کاملأ فريز شود! سپس باتري را 3 الي 4 بار شارژ و دشارژ نماييد. اکنون باتري لپتاپ شما پس از گذراندن يک خواب زمستاني جان تازه اي پيدا کرده است و ميتوانيد بيش از گذشته براي شما کار کند. شايد از اين عمل تعجب کنيد و ارتباطي بين اين دو کار نيابيد. اما جالب است بدانيد که اين کار پايه و اساسي کاملأ علمي دارد ، چرا که همانطور ميدانيد به طور کلي در اجسام مختلف به دليل لرزش طبيعي مولکولها جريان برق به راحتي از آنها عبور نمي کند. اين مشکل در اجسام رسانا کمتر است ، زيرا مولکول ها به شکل منظم قرار مي گيرند و جريان راحت تر عبور مي کند ، اما براي ابر رسانا کردن بايد جسم رو سرد نمود تا لرزش مولکولها کمتر شود (اين لرزش هيچ گاه صفر نخواهد شد ، مگر در صفر مطلق يعني 273- درجه سانتيگراد که البته تا امروز دست نيافتني باقي مانده است) ، در نتيجه سرعت و کيفيت عبور جريان بهتر خواهد شود. دليل بهتر کار کردن سي پي يو در درماي پايين نيز همين موضوع است. اين موضوع عملأ بر روي باتري يک لپ تاپ HP تست شد ، باتري که پس 1سال و نيم کارکرد ، تنها به مدت 10 دقيقه شارژ را نگه ميداشت ، پس از اجراي اين ترفند ، پس از اولين شارژ توانست 45 دقيقه و در دفعات بعدي تا 1.5 تا 2 ساعت شارژ را نگاه دارد. از اين موضوع و به نوعي نوآوري ميتوان حتي در مورد هارد ديسک هم استفاده کرد ، هاردي که کار نميکند را در صورتي که 10 تا 15 ساعت در فريزر فريز نماييد و سپس وصل نماييد را نيز ميتوان با اين روش بازيابي کرد. همچنين براي تثبيت اين موضوع ، ويدئويي نيز در سايت Metacafe منتشر شده است که کليه عمليات به شکل تصويري قابل مشاهده است. اين ويدئوي آنلاين در سيستم به اشتراک گذاري ويدئوي Metacafe به نشاني http://www.metacafe.com/watch/781300/revive_a_dead_laptop_battery در دسترس است. لازم به ذکر است تا باتري شما دچار مشکل نشده است اين ترفند را بر روي آن اجرا نکنيد. همچنين اين تنها بر روي باتري لپ تاپ تست شده است ، طبعأ امکان اين کار بر روي همه باتري هاي لوازم الکترونيکي يا خود آنها وجود ندارد ، مگر دستگاه هايي که ساختاري همانند باتري هاي لپ تاپ داشته باشند. منبع سه شنبه، 11 مرداد 1390علت نامگذاری محلات تهران![]()
سید خندان
سیدخندان پیرمردی دانا و البته خندهرو بوده که پیشگوئی های او زبانزد مردم بوده است. دلیل نامگذاری این منطقه نیز احترام به همین پیرمرد بوده است؛ البته بعدها نام سید خندان بر ایستگاه اتوبوسی در جاده قدیم شمیران هم اطلاق می شده است. فرمانیه در گذشته املاک زمینهای این منطقه متعلق به کامران میرزا نایب السلطنه بوده است و بعد از مرگ وی به عبدالحسین میرزا فرمانفرما فروخته شده است. فرحزاد این منطقه به دلیل آب و هوای فرح انگیزش به همین نام معروف شده است. شهرک غرب دلیل اینکه این محله به نام شهرک غرب معروف شد ساخت مجتمع های مسکونی این منطقه با طراحی و معماری مهندسان آمریکائی و به مانند مجتمع های مسکونی آمریکایی بوده و در گذشته نیز محل اسکان بسیاری از خارجیها بوده است. آجودانیه آجودانیه در شرق نیاوران قرار دارد و تا اقدسیه ادامه پیدا می کند. آجودانیه متعلق به رضاخان اقبال السلطنه وزیر قورخانه ناصرالدین شاه بوده، او ابتدا آجودان مخصوص شاه بوده است. اقدسیه نام قبلی اقدسیه (تا قبل از ۱۲۹۰ قمری) حصار ملا بوده است. ناصرالدین شاه زمینهای آنجا را به باغ تبدیل و برای یکی از همسران خود به نام امینه اقدس(اقدس الدوله) کاخی ساخت و به همین دلیل این منطقه به اقدسیه معروف شد. جماران زمینهای جماران متعلق به سید محمد باقر جمارانی از روحانیان معروف در زمان ناصرالدین شاه بوده است. برخی از اهالی معتقدند که در کوههای این محله از قدیم مار فراوان بوده و مارگیران برای گرفتن مار به این ده می آمدند و دلیل نامگذاری این منطقه نیز همین بوده است و عده ای هم معتقدند که جمر و کمر به معنی سنگ بزرگ است و چون از این مکان سنگ های بزرگ به دست می آمده است، آن جا را جمران، یعنی محل به دست آمدن جمر نامیده اند. پل رومی پل رومی در واقع پل کوچکی بوده که دو سفارت روسیه و ترکیه را هم متصل می کرده است. عده ای هم معتقدند که نام پل از مولانا جلالالدین رومی گرفته شده است. جوادیه بسیاری از زمینهای جوادیه متعلق به آقای فرد دانش بوده است که اهالی محل به او جواد آقا بزرگ لقب داده بودند. مسجد جامعی نیز توسط جواد آقا بزرگ در این منطقه بنا نهاده است که به نام مسجد فردانش هم معروف است. داودیه بین میرداماد و ظفر میرزا آقاخان نوری صدر اعظم این اراضی را برای پسرش، میرزا داودخان، خرید و آن را توسعه داد. این منطقه در ابتدا ارغوانیه نام داشت و بعدها به دلیل ذکر شده داودیه نام گرفت. درکه اگر چه هنوز دلیل اصلی نامگذاری این محل مشخص نیست اما برخی آنرا مرتبط به نوعی کفش برای حرکت در برف که در این منطقه استفاده می شده و به زبان اصلی “درگ” نامیده می شده است دانسته اند. دزاشیب روایت شده است که قلعه بزرگی در این منطقه به نام ” آشِب” وجود داشته است و در گذشته نیز به این منطقه دزآشوب و دزج سفلی و در لهجه محلی ددرشو می گفتند. زرگنده احتمالا دلیل نامگذاری این محل کشف سکه ها و اشیاء قیمتی در این محل بوده است. در گذشته این منطقه ییلاق کارکنان روسیه بوده است قلهک کلمه قلهک از دو کلمه “قله” و “ک” تشکیل شده است که قله معرب کلمه کله، مخفف کلات به معنای قلعه است. عقیده اهالی بر این است که به دلیل اهمیت آبادی قلهک که سه راه گذرگاه های لشگرک، ونک و شمیران بوده است، به آن (قله- هک) گفته شده است کامرانیه زمینهای این منطقه ابتدا به میرزا سعیدخان، وزیر امور خارجه تعلق داشت، و سپس کامران میرزا پسر بزرگ ناصرالدین شاه، با خرید زمینهای حصار بوعلی، جماران و نیاوران، اهالی منطقه را مجبور به ترک زمینها کرد و سپس آن جا را کامرانیه نامید. محمودیه (بین پارک وی و تجریش یا ولیعصر تا ولنجک) در این منطقه باغی بوده است که متعلق به حاج میرزا آقاسی بوده است و چون نام او عباس بوده آن را عباسیه می گفتند. سپس علاء الدوله این باغ بزرگ را از دولت خرید و به نام پسرش، محمودخان احتشام السلطنه، محمودیه نامید. نیاوران نام قدیم این منطقه گردوی بوده است و برخی معتقدند در زمان ناصرالدین شاه نام این ده به نیاوران تغییر کرده است به این ترتیب که نیاوران مرکب از “نیا”)حد، عظمت و قدرت) و “ور” (صاحب) و “ان” علامت نسبت است و در مجموع یعنی کاخ دارای عظمت. ونک نام ونک تشکیل شده است از دو حرف (ون) به نام درخت و حرف (ک)که به صورت صفت ظاهر میشود. یوسف آباد منطقه یوسف آباد را میرزا یوسف آشتیانی مستوفیالممالک در شمال غربی دارالخلافه ناصری احداث کرد و به نام خود، یوسف آباد نامید. پل چوبی قبل از این که شهر تهران به شکل امروزی خود در آید، دور شهر دروازه هایی بنا شده بود تا دفاع از شهر ممکن باشد. یکی از این دروازهها، دروازه شمیران بود با خندقهایی پر از آب در اطرافش که برای عبور از آن، از پلی چوبی استفاده می شد. امروزه از این دروازه و آن خندق پر از آب اثری نیست، اما این محل همچنان به نام پل چوبی معروف است. شمیران نظریات مختلفی درباره این نام شمیران وجود دارد. یکی از مطرح ترین دلایل عنوان شده ترکیب دو کلمه سمی یا شمی به معنای سرد و “ران” به معنای جایگاه است و در واقع شمیران به معنای جای سرد است. به همین ترتیب نیز تهران به معنای جای گرم است. همچنین در نظریه دیگری به دلیل وجود قلعه نظامی در این منطقه به آن شمیران می گفتند و همچنین برخی نیز معتقدند که یکی از نه ولایت ری را شمع ایران می گفتند که بعدها به شمیران تبدیل شده است. گیشا نام گیشا که در ابتدا کیشا بوده است برگرفته از نام دو بنیانگذار این منطقه (کینژاد و شاپوری) می باشد. منیریه منیریه در زمان قاجار یکی از محله های اعیان نشین تهران بوده و گفته شده نام آن از نام زن کامران میرزا، یکی از صاحب منصبان قاجر، به نام منیر گرفته شده است. منبع جمعه، 24 تیر 1390راز نوارهای زرد درختان خیابان وليعصر تهران![]() ![]() به گزارش ايسنا : مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری تهران ضمن توضیح علت نصب نوارهای زردرنگ بر تنه درختان ولیعصر(عج)، از نصب احتمالی این نوارها بر تنه همه درختان خیابان ولیعصر(عج) در آینده نزدیک خبرداد. علیمحمد مختاری با بیان اینکه درختان همواره در معرض آفات و حشراتی همچون زنجره و کنه هستند، اعلام کرد: سازمان پارکها و فضای سبز در قالب یک طرح پایلوت، 1500 اصله درخت چنار در خیابان ولیعصر(عج) تهران به وسیله نوار زردرنگی از این آفات حفاظت میکند. وی با بیان اینکه برخی حشرات و آفات به رنگ زرد علاقه دارند، اظهار کرد: چسبی که بر روی نوارهای زرد وجود دارد مانع حرکت حشرات و آفات روی تنه درختان میشود. مختاری تاکید کرد: این موضوع موجب حفاظت از درختان در برابر آفات و جلوگیری از خزان زودرس آنها میشود. وی با بیان اینکه این طرح به صورت پایلوت در خیابان ولیعصر(عج) اجرا شده است، افزود: در صورتی که پاسخ مثبتی از اجرای آن دریافت کنیم، طرح در کلیه درختان خیابان ولیعصر(عج) تسری مییابد. مدیرعامل سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری تهران در ادامه، با اشاره به تشکیل کمیته صیانت از درختان خیابان ولیعصر(عج)، می گوید: شهرداری تهران کمیته ای تحت عنوان مدیریت و حفاظت از درختان و فضای سبز خیابان ولیعصر(عج) اظهار کرد: این کمیته با رویکردی فرابخشی و نیز، با بهرهگیری از ظرفیتهای مدیریت شهری اقدام به هماهنگسازی بخشهای فعال در این حوزه میکند. منبع جمعه، 27 خرداد 1390کُس خل یعنی چی؟؟؟![]()
این کلمه فحش نیست اصلا و هیچ ربطی به خانم ها هم نداره ...
زمان قدیم وقتی می خواستن یه خبری رو توی شهر اعلام کنن با یه طبل هایی به اسم کوس مردم رو دور خودشون جمع می کردن و خبر رو می دادن بعد همیشه یه احمق هایی هم بودن که از نظر عقلی مشکل داشتن و الکی می اومدن و این طبل هارو می زدن و مردم رو به اشتباه می انداختن و مردم هم اهمیت نمی دادن و می گفتن بی خیال کوس خله اس ... از اون روز دیگه جا می اوفته هر احمقی که می بینیم می گیم این کس خله ... منبع دوشنبه، 2 خرداد 1390شماره SMS های مهم![]()
گرفتن خلافي ماشين :30005151 ( عدد عمودي كنار كارت رو بفرستيد)
گزارش اطلاع دادن تخلف تاكسي : 30004246( شماره پلاك ماشين متخلف رو بفرستيد) رهگيري نامه پستي : 2000441 (ابتدا حرف Rرا بنويسيد و بعد شماره روي رسيد پستي رو ) مشكلات شهري (شهرداري) : 3000137 اعلام نتيجه كنكور شب قبل از قرارگرفتن در سايت سنجش : 2000000 (شماره داوطلبي رو بفرستيد) با خبر شدن از اخبار انجمن فارغ التحصيلان دانشگاه : 10001336 لغت نامه آريان پور : 2000444 Word-to-translate ايجاد پست در پرشين بلاگ : 300072 گرفتن قبض موبايل : 30009 ( با فرمت زير بنويسيد : تاريخ شروع ؛ تاريخ انتها مثلا 860123 ؛ 860101 يعني از اول سال 86 تا 23 فرودين ماه) خدمات بانك ملت : 200033 خدمات بانك اقتصاد نوين : 200050 خدمات بانك سپه:200020 – 200021-200022 خدمات بانك كشاورزي : 2000911- 200093 خدمات بانك سامان : 20000 خدمات بانك صادرات :200060 خدمات بانك تجارت : 200070 (توجه داشته باشيد براي استفاده از خدمات بانك ها اول بايد در شعب درخواست رو پر كنيد) اطلاعات پرواز : 2000444 : ( با اين فرمت : پرواز Filight-code) نرخ ارزهاي رايج : 2000444 با اين فرمت : Currency-name اطلاعات هوا : 1000305 ( پيش شماره شهر مورد نظر بدون صفر رو بفرستيد) ساعت كشورها : 1000392 (نام كشور رو بفرستيد) مكان هاي ديدني هر شهر : 1000394 مسافت بين شهر ها : 1000396 اطلاع از اينكه دامين مورد نظر رجستر شده يا خير : 1000355 بورس – نرخ سهام يك شركت : 2000444 ---بنويسيد : Bourse sompany -id بورس – بيشترين افزايش قيمت : 2000444 ---بنويسيد : Bourse high بورس- كمترين افزايش قيمت : 2000444 ( بنويسيد : Bourse low) اوقات شرعي : 2000916 منبع دوشنبه، 26 اردیبهشت 1390woman يعنی چه؟![]()
يه آقای سخنرانی در جايي نطق فرموده و گفته که " اين غربی ها که هی زن زن می کنند در زبانشان ( ظاهرا يه آقايي که با ايشون نشسته بوده !!! يادشون داده ) زن يا همون woman معنيش ميشه وسيله مرد. در حاليکه در اسلام يا ايران زن يعنی زندگی" نطق اين آقا در خيلی سايتها و تلويزيونهای خارجی پخش شده و طبق معمول اين حرفهای بی تحقيق و بدون منبع اسباب طنز و تمسخر شده است. اما واقعا woman يعنی چی؟ طبق نوشته فرهنگ آکسفورد ( Oxford English Dictionary, 2d Ed 1989 (2009 Draft ) واژه woman خلاصه شده wife-man به معنای انسان مونثه. البته اگه بخواهيم عميق تر ريشه های اين واژه رو بررسی کنيم بايد بگيم که man در انگليسی قديم خلاصه شده male human به معنای انسان مذکر و woman خلاصه شده female human به معنای انسان مونثه که صدای fi به wif و به تدريج به wife و wo تبديل شده.
برای اطلاعات بيشتر اينجا و اينجا رو ببينيد. یک شنبه، 18 اردیبهشت 1390راز 125 ساله کوکا کولا![]() ![]() قطعا روز ۸ مه سال ۱۸۸۶ زمانی که جان اسمیت پمبرتون وارد داروخانهاش در آتلانتا شد، هیچ تصوری نداشت که قرار است آن روز معمولی تبدیل به یک تاریخ مهم شود؛ روز یافتن ترکیب "کوکاکولا" محبوبترین نوشیدنی در سراسر جهان. البته ایرادی را هم نمیتوان بر پمبرتون وارد کرد زیرا هر چه هست در آن روز او میخواست شربتی ضد سردرد، خستگی و افسردگی را در آزمایشگاهش تولید کند. پمبرتون هر لیوان از نوشیدنی تازهاش را به قیمت ۵ سنت به مشتریانش میفروخت. هر چند در نهایت آن اندازه خوشبخت نبود که در زمان حیاتش بتواند نصیبی هر چند اندک از شهرت و محبوبیت این ترکیب ابتکاری ببرد و کمی پیش از مرگ دستور تهیه ساخت کوکاکولا را در ازای ۲۳۰۰ دلار به آسا کندلر، بازرگان آمریکایی و شهردار شهر آتلانتا فروخت. در عوض کندلر توانست به زودی از کوکاکولا یک "نوشیدنی ملی" بسازد که نامش مترادف با "زندگی به سبک آمریکایی" است. او کمی دستور تهیه کوکاکولا را دستکاری کرد و برای راحتتر کردن کار به جای لیوان و بشکه، بطریهای مخصوصی را برای این نوشیدنی سفارش داد که امروزه همه آن را میشناسند و در نهایت محصولش را در سراسر آمریکا توزیع کرد. با این تغییرات همه دیگر میتوانستند حتی در خانههایشان هم کوکاکولا بنوشند. در سال ۱۸۹۶، ده سال بعد از تهیه اولین ترکیب کوکاکولا آسا کندلر برای نخستین بار این نوشیدنی را به خارج از مرزهای آمریکا صادر کرد؛ به کوبا و کانادا. ورود کوکا کولا به اروپا جنگ جهانی دوم کوکاکولا را به یک مارک جهانی تبدیل کرد؛ البته از طریق کولههای سربازان آمریکایی. در سال ۱۹۴۲ ژنرال آیزنهاور شخصا دستور داد تا سه میلیون بطری کوکاکولا به اروپا صادر شود تا از این راه سربازان آمریکایی با نوشیدن این "بمب انرژی شیرین" تقویت شوند. آندرئا اکسلر، روزنامهنگار و نویسنده کتابی در مورد "کوکاکولا" در همین رابطه میگوید: «در زمان جنگ جهانی دوم کوکاکولا در آمریکا به عنوان یک کالای مهم جنگی شناخته شد و هر سرباز آمریکایی سهمیه مشخصی را برای دریافت آن داشت تا جایی که کارخانههای کوچک مخصوصی برای پر کردن بطریها ساخته شد. بعد از جنگ این امکان وجود داشت تا بلافاصله از همین کارخانهها برای پوشش دادن بازار مصرف در اروپا استفاده شود. برای مردم کشورهای اروپایی هم کوکاکولا تا حدی نشانی از آزادی، دموکراسی و مدرنیته بود.» بعد از پایان دوران جنگ سرد و از میان برداشته شدن پردهی آهنین جدایی میان شرق و غرب، کوکاکولا به سرعت توانست جای خود را گسترههای جغرافیایی شرق سابق باز کند. یک روز بعد از فروپاشی دیوار برلین کمپانی کوکاکولا در برلین شرقی و دیگر شهرهای شرق آلمان به طور رایگان بین مردم کوکاکولا پخش میکرد. به گفتهی میشل بری، کارشناس امور تبلیغاتی نکتهی مهمی که در معروف کردن کوکاکولا نقش ایفا کرد، روشهای هوشمندانه بازاریابی و تبلیغ برای این محصول بود. هر چند بیانصافی خواهد بود اگر از طرح سرزندهی علامت کوکاکولا، نوشتهای سفید روی سطح قرمز، رنگ غافل ماند. دست و پنجه نرم کردن با انتقادها در تاریخ ۱۲۵ سالهی کوکاکولا همیشه هم چرخ بر وفق مراد این کمپانی نچرخیده و بارها نام این شرکت عظیم به دلایل مختلف سر زبانها افتاده است. در سال ۱۹۸۵ مسئولان کمپانی تغییرات جزیی را در دستور تهیهی کوکاکولا اعمال کردند و محصول تازهای را با نام "New Coke" با سر و صدای و هیاهوی بسیار به بازار دادند. اما استقبال از این نوشیدنی جدید به هیچ وجه آن چیزی نبود که کوکاکولا انتظار داشت. یکی از مخالفان در نامهی اعتراضی خطاب به مسئولان این کمپانی نوشت: «این تصمیم کدام احمقی بود که دستور تهیه را عوض کند؟ کوکاکولای جدید مزهی مزخرفی دارد و به بدطعمی پپسی است!» اعتراضها و کم استقبالی از "New Coke" باعث شد تا کمپانی بار دیگر به همان روش سنتی باز گردد. بسیاری "کوکاکولا" را متهم میکنند که چاقی آمریکاییها به ویژه کودکان به گردن نوشیدنی بسیار شیرین این شرکت است. بر اساس تحقیقات آزمایشگاهی در هر یک چهارم لیتر از کوکا کولا ۲۷ گرم قند وجود دارد؛ چیزی معادل ۹ حبه قند. اما با وجود تمام انتقادات و سرزنشهایی که نصیب "کوکاکولا" میشود باز هم چیزی از محبوبیت این شرکت کاسته نشده است. آندرئا اکسلر، نویسندهی کتاب و روزنامهنگار میگوید: «هیچ کدام از این قضایا چهرهی کوکاکولا را تخریب نکرده. این امر حتی امروزه هم برای متخصصان بازاریابی و تبلیغات عجیب و شگفتآور است. این یکی از اسرار کوکاکولاست که تا به امروز جواب درستی برای آن پیدا نشده است.» ۱۲۵ سال کوکا کولا با دستورالعمل اسرارآمیز اما راز به مراتب بزرگتر و با اهمیتتر کوکا کولا دستور تهیهی آن است؛ روشی که تا به امروز تنها عدهی اندکی از آن خبر دارند و گفته میشود در یک گاوصندوق در بانکی در آتلانتا نگهداری میشود. ممکن است که طعم کوکا کولا در هر کشوری تفاوتهای جزیی داشته باشد، مثلا کمیشیرینتر، اما در حالت کلی از یک دستورالعمل برای تهیه آن استفاده شده است. گرت هارزمن، سخنگوی شرکت "کوکا کولا" در برلین میگوید: «کوکا کولا در همه جای جهان طبق فرمول یکسانی درست میشود. حتی آبی که برای تهیه آن استفاده میشود آب معمولی همان منطقه است که تنها بنا بر استاندارهای کمپانی یکبار دیگر به طور ویژه آماده میشود.» کمپانی "کوکا کولا" هرگز این دستورالعمل را به ثبت نرساند زیرا در آمریکا هر ۲۰ سال یکبار پروانهی ساخت انحصاری منقضی میشود و برای تمدیدش کمپانی میبایست دستورالعمل را علنی در اختیار همگان بگذارد. افشا شدن این راز، به طور حتم میتواند شانس رقیبان را برای بدست آوردن سودهای کلان افزایش دهد زیرا هیچکس تردیدی در این ندارد که "کوکاکولا" گرانترین مارک جهان است. به گفتهی آندرئا اکسلر: «بر اساس تحقیقات انجام شده، کوکاکولا بعد از کلمهی اوکی (Okay) شناختهشدهترین کلمه در جهان است؛ به این معنی که ۹۸ درصد از مردم جهان این کلمه را میشناسند؛ یعنی از هر صد نفر در هر کجای جهان تنها دو نفر پیدا میشوند که کوکاکولا را نمیشناسند.» در برخی از مناطق آفریقا کوکاکولا نوشیدنی مراسم خاکسپاری است، در مکزیک از آن در برگزاری آیینهای مذهبی استفاده میکنند و حتی در چین با کوکاکولا برخی غذاها را میپزند. منبع دوشنبه، 5 اردیبهشت 1390آیا می دانيد چرا پشت سر مسافر آب بر زمین می ریزند؟![]()
هرمزان در سمت فرمانداري خوزستان انجام وظيفه ميكرد. هرمزان كه يكي از فرمانداران جنگ قادسيّه بود. بعد از نبردی در شهر شوشتر و زماني كه هرمزان در نتيجه خيانت يك نفر با وضعی نااميد كننده روبرو شد، نخست در قلعهاي پناه گرفت و به ابوموسي اشعري، فرمانده تازيها آگاهي داد كه هر گاه او را امان دهد، خود را تسليم وي خواهد كرد. ابوموسي اشعري نيز موافقت كرد از كشتن او بگذرد و ويرا به مدينه نزد عمربن الخطاب بفرستد تا خليفه درباره او تصميم بگيرد. با اين وجود، ابوموسي اشعري دستور داد، تمام 900 نفر سربازان هرمزان را كه در آن قلعه اسير شده بودند، گردن بزنند. (البلاذري، فتوح البُلدان، به تصحيح دكتر صلاحالديّن المُنَجَّذ (قاهره: 1956)، صفحه 468)
پس از اينكه تازيها هرمزان را وارد مدينه كردند، ... لباس رسمي هرمزان را كه ردائي از ديباي زربفت بود كه تازيها تا آن زمان به چشم نديده بودند، به او پوشاندند و تاج جواهرنشان او را كه «آذين» نام داشت بر سرش گذاشتند و ويرا به مسجدي كه عمر در آن خفته بود، بردند تا عمر تكليف هرمزان را تعيين سازد. عمر در گوشهاي از مسجد خفته و تازيانهاي زير سر خود گذاشته بود. هرمزان، پس از ورود به مسجد، نگاهي به اطراف انداخت و پرسش كرد: «پس اميرالمؤمنين كجاست؟» تازيهاي نگهبان به عمر اشارهاي كردند و پاسخ دادند: «مگر نميبيني، آن اميرالمؤمنين است.» ... سپس عمر از خواب برخاست. عمر نخست كمي با هرمزان گفتگو كرد و سپس فرمان داد، او را بكشند. هرمزان درخواست كرد، پيش از كشته شدن به او كمي آب آشاميدني بدهند. عمر با درخواست هرمزان موافقت كرد و هنگامي كه ظرف آب را به دست هرمزان دادند، او در آشاميدن آب درنگ كرد. عمر سبب اين كار را پرسش نمود. هرمزان پاسخ داد، بيم دارد، در هنگام نوشيدن آب، او را بكشند. عمر قول داد تا آن آب را ننوشد، كشته نخواهد شد. پس از اينكه هرمزان از عمر اين قول را گرفت، آب را بر زمين ريخت. عمر نيز ناچار به قول خود وفا كرد و از كشتن او درگذشت. این باعث بوجود آمدن فلسفه ای شد که با ریختن آب بر زمین، یعنی زندگی دوباره به شخصی داده می شود تا مسافر برود و سالم بماند جمعه، 2 اردیبهشت 1390مجسمه های زيبا از جنس بادکنک![]()
هنر Airigami به مصداق اريگامی ( هنر مجسمه سازی با کاغذ) هنر جديدی است که در آن هنرمندان با استفاده از بادکنک شکل ها و مجسمه های جالب می سازند. در اينجا چند نمونه جالب از اين هنر را می بينيم:
![]() اثر پل گريوز ![]() وزنه بردار ![]() هالک بادکنکی اثرهای جالب ديگر بادکنکی را در ادامه مطلب ببينيد ادامه مطلب "مجسمه های زيبا از جنس بادکنک" شنبه، 27 فروردین 1390باتری اشکانی : آيا ايرانيان کاشف الکتريسيته بوده اند؟![]() ![]() در سال 1936 کارگرانی که در حال خاکبرداری برای احداث راه آهن در جنوب شرقی بغداد بوده اند بطور تصادفی يک مقبره اشکانی را می يابند. اشیای مختلفی از اين مقبره کشف می شود از جمله کوزه ای عجيب که با مخلوطی شبيه آسفالت پرشده بود. بخشی از اين اشيا از جمله کوزه مذکور به موزه بغداد تحويل شدند. در سال 1938 باستانشناس آلمانی Wilhelm Konig که در آن هنگام مديريت موزه بغداد را بر عهده داشت تعدادی شی باستانی ناشناخته از جمله کوزه مذکور را در جعبه ای در زير زمين موزه بغداد پيدا می کند. Wilhelm Konig پس از بررسی و آزمايشات علمی لازم عمری 2000 ساله را برای اين شی باستانی تخمين می زند. همچنين با تحقيق بيشتر بر روی اين کوزه و تخليه آن متوجه وجود الکترود های فلزی در درون آن می شود. تحقيقات Wilhelm Konig منتج به اين می شود که وی نهايتا اين کوزه عجيب را يک باتری باستانی بنامد. باتری که ايرانيان آن را 1500 سال قبل از اينکه گالوای ایتالیایی(۱۷۸۶ میلادی) باتری الکتريکی را اختراع نمايد ساخته بودند. اين باتری ها امروزه به عنوان باتری بغداد ، باتری اشکانی ، يا باتری تيسفون ناميده می شوند. تصوير زير مقطع درونی باتری اشکانی را نشان می دهد : ![]() دانشمندان آثار مختلفی خوردگی اسيدی را در لوله مسی ميانه کوزه کشف نموده اند. تحفيقات بيشتر نشان داد که اين خوردگي اثر محلولهای اسيدی نظير آبليمو ، شراب يا آب انگور بوده است که احتمالا به عنوان محلول الکتروليت از آن استفاده می شده است. بعدها يک مهندس شاغل در شرکت جنرال الکتريک پس از مطالعه مقاله Konig اقدام به شبيه سازی باتری تيسفون نمود. Willard F.M. Gray مهندس آزمايشگاهی متعلق به شرکت جنرال الکتريک در ايالت ماساچوست آمريکا پس از اينکه نمونه ای مشابه باتری اشکانی را ساخت با پر کردن آن توسط آب انگور ، سرکه و محلول سولفات مس ، توانست ولتاژی حدود 1/5 تا 2 ولت از اين باتری به دست آورد. در سال 1978 دکتر اگبرتشت مصرشناس معروف که در آن هنگام مديريت موزه Roemer and Pelizaeus در آلمان را بر عهده داشت نيز اقدام به نمونه سازی از اين باتری باستانی نمود. وی با پر کردن آن با محلول آب انگور موفق به توليد 0.87 ولت الکتريسته گرديد. اگبرتشت با همين ولتاژ توانست يک مجسمه کوچک را روکش نقره ای بدهد. لذا وی اعلام کرد که ممکن است اين باتری برای آبکاری طلا يا نقره اشيا و مجسمه ها بکار می رفته است. از آن زمان تاکنون دهها نمونه از اين باتری باستانی توسط دانشجويان و پژوهشگران ساخته شده است. فرضيات متعددی نيز در خصوص کاربری احتمالی آن در دوران اشکانی ارائه شده است از جمله : آبکاری اشيای قيمتی ، استفاده به عنوان ابزار شوک در امور پزشکی ، محل نگهداری تومارهای مقدس و.... البته برخی از صاحب نظران نيز کاربرد اين ابزار را به عنوان وسيله ای برای توليد الکتريسته در زمان خود به دليل عدم کشف منابع و شواهد بعدی تاريخی مبنی بر استفاده از برق در ايران باستان مورد ترديد قرار داده اند. گروهی نيز اين باتری باستانی را در زمره عجايبی چون بشقاب پرنده ها ، موجودات ناشناخته و... می دانند. برخی اين باتری را هديه موجودات فضايي دانسته اند و.... گفته می شود اين شی عجيب و در عين حال افتخار آميز برای ما ايرانيان ، در سال 2003 و در هنگام غارت موزه بغداد پس از سقوط صدام به همراه هزاران اثر باستانی ديگر ربوده شده است. منبع با تلخيص و ترجمه
(صفحه 1 از 2، 28 ارسال)
» صفحه بعد
|
جستجوی سریعموضوعاتآمار سايت265 مطلب نوشته شده
352 نظر داده شده
1561 بازديد کننده در ماه
6 بازديد کننده درروز جاری
1 بازديد کننده آنلاين
متحد شدن با این وبلاگمدیریت وبلاگ |